ارائه انواع رژیم‌های غذایی با بهترین متد

رژیم کتوژنیک

رژیم کتوژنیک

همه چیز درباره رژیم شبه کتوژنیک کتوژنیک

این روزها تناسب اندام و سلامتی بدن برای اغلب افراد جامعه اهمیت ویژه‌ای دارد و باعث می‌شود که دنبال رژیم‌های مختلف لاغری باشند. از محبوب ترین رژیم های دنیا که بسیار پرطرفدار است و امروزه توسط افراد زیادی انجام می شود، می توان به رژیم کتوژنیک اشاره کرد. در این رژیم از چربی، پروتئین و کربوهیدرات ها استفاده می شود و پایه اصلی رژیم، چربی ها و پروتئین ها هستند، میزان مصرف کربوهیدرات نیز در این رژیم بسیار پایین تر از چربی و پروتئین ها است. استفاده از این رژیم برای تغذیه و رشد قدی کودکان توصیه نمیشود.

یک ظرف میوه که روی آن قاشق و چنگال قرار دارد

در این نوع رژیم به دنبال کاهش درصد دریافت کربوهیدرات و قند ساده و افزایش درصد دریافت پروتئین و چربی سطح کتون بادی ها (اجسام کتونی) در بدن افزایش می یابد، چون سوخت مغز پس از قند گلوکز که در این رژیم بسیار محدود می‌شود اجسام کتونی هستند و همین عوامل موجب افزایش حس سیری می‌شود. رژیم کتوژنیک در دسته رژیم های کم کربوهیدرات قرار میگیرد: رژیم های کم کربوهیدرات چندین نوع هستند مانند: رژیم کتوژنیک، رژیم روغن ام سی تی (MCT)، رژیم با گلیسمیک ایندکس پائین و رژیم اتکینز اصلاح شده که هر یک ویژگی ها، مزایا و معایبی دارند.

رژیم های کتوژنیک مانند رژیم اتکینز به دلیل محدودیت بسیار شدید در دریافت قند و مواد کربوهیدراتی، میتواند در کوتاه مدت باعث ریزش مو، یبوست، سرگیجه و… شود. همچنین فرد در بلند مدت ممکن است دچار بروز سنگ های کلیوی و افزایش برخی فاکتورهای مربوط به چربی خون شود. اما در رژیم کم کربوهیدرات و تعدیل شده (شبه کتوژنیک) تا حد زیادی این مشکل رفع شده است و از نظر اجرایی، این رژیم ها کابردی تر و قابل انطباق با زندگی افراد هستند. این نوع رژیم ها را میتوانید از طریق صفحه وب سایت رسمی دکتر خورشیدی که با نظارت مستقیم ایشان اداره میشود دریافت کنید.

رژیم کتوژنیک چیست؟

در تعریف رژیم کتو می توان گفت که یک رژیم پرچرب و کم کربوهیدرات است. این رژیم اولین بار برای درمان بیماری صرع به کار گرفته شد و سپس از یکی از محبوب ترین رژیم ها برای کاهش وزن در نظر گرفته شد و امروزه شاهد محبوبیت این رژیم در بین بسیاری از افراد هستیم.

طبق تحقیقات، این رژیم در کاهش وزن بسیار موثر است و طی مدت زمان مشخص و با رعایت برنامه غذایی می توان مقدار زیادی وزن کم کرد و اضافه وزن را از بین برد. رژیم کتوژنیک مرسوم بیشتر به رژیم اتکینز شبیه است.

لاغری-سریع-با-رژیم-کتو

چگونه رژیم کتوژنیک بگیرم؟

برای گرفتن رژیم کتوژنیک راه های مختلفی وجود دارد که مهمترین آن حذف خوراکی های اضافی و غذاهای نامناسب رژییم کتو می باشد.

1 – حذف خوراکی های اضافی

ممکن است افراد هنگام دیدن خوراکی ها و غذاهای کربوهیدرات دار برای خوردن وسوسه شوند، بهتر است این غذاها را تا زمانی که در رژیم هستید از سبد غذایی تان حذف کنید.

2 – غذاهای مناسب رژیم کتو

در دوران رژیم بهتر است غذا های کم کربوهیدرات مانند گوشت، ماهی، پنیر، روغن و دانه های روغنی.

مدت زمان رژیم کتو برای کاهش وزن

همه ما می دانیم که برای رسیدن به خیلی از موقعیت ها باید صبر پیشه کنیم و این موضوع شامل تمامی موارد از جمله رژیم کتوژنیک نیز می‌شود. مدت زمان این رژیم بستگی به عوامل مختلفی از جمله وزن افراد دارد، هر چه میزان چاقی و اضافه وزن بیشتر باشد باید مدت زمان بیشتری از رژیم سپری شود. بیشتر متخصصان مدت زمان 90 روز را برای این رژیم در نظر گرفته اند، با این حال این مدت زمان برای همه افراد یکسان نیست و ممکن است برخی از آن ها زودتر به وزن مورد نظر برسند.

برای برخی از افراد نیز برنامه رژیم 30 الی 50 روزه در نظر گرفته می شود که بستگی به وزن آن ها و فعالیت بدنی شان نیز دارد. در برخی مواقع ممکن است افراد به مدت یک ماه رژیم بگیرند و هیچ تغییر در وزن نداشته باشند در این صورت نیاز است از رژیم های غذایی شکستن استپ وزنی استفاده شود که تیم تخصصی دکتر خورشیدی شما را در این زمینه یاری می‌کند.

انواع رژیم کتوژنیک

انواع مختلف و گوناگونی از رژیم کتو وجود دارد که در ادامه این مقاله چند مورد از آن ها را ذکر خواهیم کرد.

1. رژیم استاندارد

در این رژیم از کربوهیدرات، چربی و پروتئین استفاده می شود.  بیشترین میزان مصرف را چربی دارد و حدود 70 درصد است، پروتئین نیز به صورت متوسط مصرف می شود و حدود 20 درصد است، مقدار مصرف کربوهیدرات پایین است و حدود 10 درصد باید مصرف شود.

سلامت-بدن-با-رژیم-کتوژنیک

2. رژیم هدفمند

با این رژیم می توانید در طول تمرینات خود میزان مصرف کربوهیدرات را افزایش دهید. این رژیم بیشتر توسط ورزشکاران و بدن سازان انجام می شود اما افراد عادی نیز می‌توانند آن را انجام دهند.

3. رژیم کتوژنیک چرخشی

همانطور که از نام این رژیم کتو پیداست؛ ، فرایند آن صورت چرخشی میان رژیم کتو و مصرف کربوهیدرات است و باید طبق آن عمل شود؛ برای مثال 5 روز در هفته روند کتوژنیک و در 2 روز مانده کربوهیدرات بالا مصرف می شود.

4. رژیم با پروتئین بالا

این رژیم به رژیم استاندارد شباهت دارد، اما تفاوت هایی دارد به صورتی که مصرف پروتئین در این رژیم بیشتر از رژیم استاندارد است. میزان مصرف چربی در این رژیم 60 درصد است و مصرف پروتئین 35 درصد و تنها 5 درصد به کربوهیدرات ها تعلق دارد. همانطور که قبلا گفته شد انواع بسیار زیادی از رژیم کتو وجود دارد. اما در بین آن‌ها بیشتر رژیم استاندارد مورد توجه قرار گرفته است.

هر سوالی که دارید میتوانید از مشاورین ما بپرسید

مواد لازم برای رژیم کتوژنیک

رژیم کتوژنیک برای چه کسانی ممنوع است؟

رژیم کتوژنیک برای برخی افراد ممکن است مناسب نباشد. این افراد عبارتند از:

  • افرادی که به بیماری دیابت مبتلا هستند و باید انسولین مصرف کنند و یا قند خون کنترل نشده دارند نمی توانند رژیم کتو بگیرند.
  • افرادی که بیماری کلیوی دارند نباید این رژیم را بگیرند چرا که ممکن است وضع جسمانی آن ها خراب تر شود.
  • افرادی که اختلالات خوردن دارند نیز نمی توانند رژیم کتو بگیرند.
  • زنان باردار و شیرده نیز باید از گرفتن این رژیم خودداری کنند.
  • افرادی که مبتلا به مشکلات تیروئیدی هستند، نباید از این رژیم استفاده کنند.
  • افراد مبتلا به کیسه صفرا نیز نمی توانند این رژیم را بگیرند.
  • کسانی که اختلالات زیادی در تغذیه دارند نیز باید از گرفتن رژیم کتو خودداری کنند.
  • افرادی که کلیه های سنگ ساز دارند نمیتوانند رژیم کتوژنیک بگیرند.

فواید و عوارض رژیم کتوژنیک

رژیم کتوژنیک علاوه بر فواید بسیار زیادی که دارد عوارض و اثرات منفی نیز دارد که در ادامه با آن ها آشنا می شویم.

1. فواید رژیم کتو

فواید این رژیم برای بدن زیاد است و از بروز بسیاری از بیماری ها جلوگیری می کند. طبق مطالعات انجام شده توسط متخصصان این رژیم برای از بین بردن بیماری های بسیار زیادی مناسب است که در این قسمت برخی از آن ها را ذکر می کنیم:

فواید-رژیم-کتو-برای-سلامتی
  • آلزایمر و پارکینسون: این رژیم می تواند سرعت از دست دادن حافظه را عقب بیندازد و از آلزایمر جلوگیری می کند.
  • سرطان: با این رژیم رشد تومورها به تعویق می افتد و این موضوع تاثیر بسیاری در جلوگیری از بروز سرطان دارد.
  • جراحی های مغزی: بسیاری از متخصصان معتقدند که رژیم کتوژنیک می تواند برای جراحی های افرادی که به تومور مغزی مبتلا هستند موثر باشد و تاثیر زیادی بر بهبودی سریع تر آن ها داشته باشد.
  • صرع: تاثیر این رژیم در کاهش حملات تشنجی بسیار زیاد است به خصوص در افرادی که صرع مقاوم به درمان دارند قطعا گزینه انتخابی رژیم کتوژنیک است.
سلامتی-بدن-با-رژیم-کتوژنیک

2. عوارض رژیم کتو

این رژیم برای افراد سالم بی خطر است، اما ممکن است بدن نتواند با شرایط به وجود آمده توسط رژیم کتوژنیک سازگار شود، به همین دلیل ممکن است عوارض جانبی مختلفی در بدن افراد به وجود آید. ممکن است برخی افراد دچار آنفولانزای کتو شوند. البته پس از گذشت چند روز این عوارض جانبی پایان می یابند. علائم آنفولانزای کتو عبارتند از:

• سردرد
• سرگیجه
• اسهال
• یبوست
• استفراغ
• احساس گرسنگی شدید

• ایجاد اختلال در خواب
• ضعف انرژی
• حالت تهوع
• ضعف عملکرد ذهنی
• کاهش عملکرد مناسب ورزشی
• مشکلات گوارشی

برای خلاص شدن از این عوارض می توانید در رژیم کتو در هفته های اول کربوهیدرات کمتری مصرف کنید. با مصرف کربوهیدرات کم، به بدن برای سوزاندن چربی بیشتر کمک خواهید کرد، پس از آنکه بدن با شرایط وفق شد می توان مصرف کربوهیدرات را به حداقل رساند.

در ابتدای شروع این رژیم نباید خیلی زیاد گرسنه ماند، بهتر است در این زمان ها تا جایی غذا بخورید که احساس سیری کنید، اینگونه می توانید از محدود کردن کالری دریافتی جلوگیری کنید. کاهش وزن در رژیم کتوژنیک بدون محدودیت زیاد کالری انجام می شود و این نکته بسیار حائز اهمیت است.

ماندن در رژیم کتو در مدت زمان طولانی اصلا توصیه نمی شود، چرا که می تواند اثرات منفی زیادی به همراه داشته باشد. با ماندن در این رژیم ممکن است پروتئین های خون کم شوند، علاوه بر اینها احتمال ابتلا به سنگ کلیه وجود دارد. بر خلاف رژیم کتوژنیک، استفاده از رژیم غذایی شبه کتوژنیک که همان تاثیرات خوب کاهش وزنی را داشته و از سوی دیگر عوارض کمتری داشته باشد را میتوان در نظر گرفت که توسط صفحه رسمی دکتر خورشیدی ارائه می‌شود.

هر سوالی که دارید میتوانید از مشاورین ما بپرسید

توصیه دکتر خورشیدی برای رعایت رژیم کتوژنیک

دکتری خورشیدی از بهترین متخصصان رژیم غذایی کتوژنیک است، طبق توصیه های ایشان افراد بهتر است قبل از گرفتن این رژیم با پزشک مشورت کنند تا اطلاعات کافی را کسب کنند. طبق گفته دکتر خورشیدی این رژیم تاثیر زیادی بر بهبود بیماری های مختلف دارد و برای افرادی که قند خون بالایی دارند بسیار موثر است. 

افرادی که مبتلا به بیماری های خاص هستند، بهتر است بدون دستور پزشک به سراغ این رژیم نروند. چرا که ممکن است خطرات و عوارضی داشته باشد و مشکلاتی برای افراد به وجود آورد.

فواید-رژیم-کتو-برای-سلامتی

مواد غذایی که در رژیم کتو ممنوع است

غذا هایی که کربوهیدرات زیادی دارند به طور کلی از این رژیم حذف می شوند و مصرف آن ها ممنوع است، در ادامه این مطلب برخی از غذا ها و موادی را که در این رژیم غذایی باید حذف شوند و یا حداقل مصرف آن ها کاهش یابند معرفی می کنیم.

1. میوه ها

تمامی میوه ها باید از این رژیم غذایی حذف شوند یا حداقل مصرف آن ها کاهش یابد، اما بخشی از انواع توت ها مانند توت فرنگی را می توان در این رژیم استفاده کرد. البته در رژیم شبه کتوژنیک این بحث قدری متفاوت است!

2. غذا های شیرین

هر نوع غذایی که مزه شیرینی دارد باید از رژیم کتوژنیک حذف شوند، برای مثال کیک، شیرینی، بستنی، آبمیوه، اسموتی، شکلات، سودا و… مصرف این مواد باید تا جایی که ممکن است قطع شود.

3. غلات

گندم، برنج، نشاسته، پاستا، غلات کامل و… باید از رژیم کتو حذف شوند. البته باز هم در رژیم شبه کتوژنیک این بحث قدری متفاوت است!

4. حبوبات

مصرف برخی از حبوبات مانند نخود، عدس، لوبیا قرمز و نخود فرنگی در این رژیم ممنوع است.

5. الکل

تمامی نوشیدنی های الکلی مانند آب جو، مشروب و نوشیدنی های مخلوط در رژیم کتو حذف می شوند و در مدت رژیم نباید از آن ها استفاده شود.

6. ریشه سبزیجات

سیب زمینی شیرین، زردک، هویج و… نباید استفاده شوند یا حداقل، استفاده آن ها کاهش یابد.

7. سس ها

مصرف محصولاتی مانند سس خردل، سس کچاپ، سس ترییاکی و… در این رژیم ممنوع است.

8. چربی های ناسالم

مصرف روغن های فرآوری شده در رژیم کتو ممنوع است.

9. غذا های رژیمی بدون قند

مصرف شکلات های رژیمی، شربت، پودینگ، انواع دسر ها، انواع شیرین کننده ها و… در رژیم کتوژنیک ممنوع است.

کاهش-اضافه-وزن-با-رژیم-کتو

مواد غذایی مجاز در رژیم کتوژنیک

مواد غذایی که در رژیم کتو استفاده می شوند عبارتند از:

  • ماهی چرب: ماهی هایی مانند قزل آلا، سالمون، خال مخالی و… برای این رژیم مورد استفاده قرار می گیرند.
  • گوشت: از گوشت های مختلفی مانند، گوشت قرمز، گوشت بوقلمون، گوشت مرغ، سوسیس، ژامبون در رژیم کتوژنیک استفاده می شود.
  • روغن های سالم: روغن هایی که در رژیم کتو باید استفاده شوند شامل روغن نارگیل، روغن زیتون، روغن ارگانیک، روغن آووکادو هستند.
  • آجیل و دانه: آجیل ها و دانه هایی که مورد استفاده قرار می گیرند شامل دانه های کتان، گردو، بادام، دانه های چیا، تخم کدو و… هستند.
  • پنیر: بهتر است در این رژیم از پنیر هایی استفاده شود که فرآوری نشده باشند مانند: پنیر بز، خامه، پنیر چدار.
  • کره: از کره های گیاهی می توان در رژیم کتو استفاده کرد.
  • سبزیجات: در رژیم کتو از سبزیجاتی مانند پیاز، سبزیجات سبز، فلفل، گوجه فرنگی و… که کربوهیدرات زیادی ندارند استفاده می شود.
  • چاشنی: نمک، فلفل، زرد چوبه، سایر ادویه ها.

رتبه بندی رژیم کتوژنیک در میان انواع رژیم های غذایی دنیا

این رژیم از نظر رتبه بندی در رتبه 37 قرار دارد، متخصصان شاخص ها و ملاک های متعددی برای رتبه بندی این رژیم در نظر گرفته اند، این ملاک ها عبارتند از:
• رتبه از نظر بهترین رژیم غذایی جهت لاغری سریع: 4
• بهترین رژیم غذایی برای سلامت قلب: 35
• بهترین رژیم غذایی برای لاغری: 19
• رتبه برای کاهش دیابت: 26
• رتبه برای بهترین تغذیه سالم: 40

فواید-رژیم-کتو-برای-سلامتی

بهترین میان وعده مناسب برای رژیم کتو

افرادی که قصد گرفتن این رژیم را دارند ممکن است در بین وعده های غذایی احساس گرسنگی کنند، به همین دلیل می توانند میان وعده های سالم و خوشمزه مصرف کنند. برخی از میان وعده هایی که برای این رژیم مناسب هستند عبارتند از:

• پنیر
• زیتون
• گوشت های چرب
• ماهی ها
• تخم مرغ آب پز
• شکلات تلخ با درصد بالا برای مثال شکلات تلخ 90 درصد
• گوشت گاو

• فلفل دلمه ای
• کرفس
• توت فرنگی
• پنیر کاتیج
• بمب های چربی
• آجیل ها
• سبزیجات خام

برای دریافت مشاوره رایگان فرم زیر را پر کنید

کارشناسان ما در اسرع وقت با شما در تماس خواهند بود

لاغری-سریع-با-رژیم-کتو1

کلام آخر

رژیم کتوژنیک یکی از بهترین رژیم ها در دنیا به شمار می رود که توانسته رتبه 37 را در بین رژیم های دیگر کسب نماید. این رژیم تاثیر زیادی بر کاهش وزن افراد دارد و می تواند از بسیاری بیماری ها که در حال بروز هستند جلوگیری کند، تمامی افراد می توانند این رژیم را بگیرند. اما باید توجه داشته باشید که این رژیم بر روی افرادی مانند ورزشکاران و بدن سازان تاثیری ندارد.
روش های لاغری زیادی هستند و افراد می توانند با متخصصان مشورت نمایند و از راه دور رژیم انلاین بگیرند. با دستگاه های مختلف نیز می توان به لاغری موضعی رسید، البته اینکار باید توسط پزشک انجام شود.

سوالات متداول

رژیم کتوژنیک یک رژیم کم کربوهیدرات و پرچرب است که بدن را به حالت کتوزیس می‌برد. در این حالت، بدن از چربی به جای کربوهیدرات به عنوان منبع اصلی انرژی استفاده می‌کند.

بله، رژیم کتوژنیک با کاهش مصرف کربوهیدرات و افزایش مصرف چربی و پروتئین، می‌تواند به کاهش وزن و چربی سوزی کمک کند.

در این رژیم، مصرف گوشت، ماهی، تخم‌مرغ، روغن‌ها، دانه‌ها، آجیل و سبزیجات کم کربوهیدرات مجاز است.

ممکن است در کوتاه مدت باعث سرگیجه، یبوست و ریزش مو شود و در بلند مدت مشکلات کلیوی و افزایش چربی خون ایجاد کند.

افراد مبتلا به دیابت، مشکلات کلیوی، اختلالات خوردن، زنان باردار و شیرده و مشکلات تیروئیدی نباید از این رژیم استفاده کنند.

12 پاسخ

    1. سلام. رژیم کتوژنیک یکی از بهترین رژیم ها برای لاغری میباشد. همچنین شما با با دریافت رژیم لاغری میتوانید این روند رو سریع تر پیش ببرید.

    1. به عنوان مزایای ممکن رژیم فستینگ می‌توان به کاهش وزن، بهبود تعادل قندی، کاهش قند خون، کاهش التهابات مزمن، و افزایش میزان هورمون رشد اشاره کرد. همچنین ممکن است به بهبود سلامت قلبی و عوامل خطری مانند فشار خون و کلسترول کمک کند.

    1. رژیم فستینگ مناسب افرادی که دارای مشکلات بهداشتی خاص هستند نیست، مانند دیابت نوع 1، بارداری، اختلالات تغذیه‌ای شدید، یا سایر مشکلات پزشکی. قبل از شروع به این رژیم، بهتر است با یک پزشک یا متخصص تغذیه مشوره کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *