ارائه انواع رژیم‌های غذایی با بهترین متد

رژیم دیابت

رژیم دیابت

لینک پرداخت

دیابت در جهان

دیابت ملیتوس شامل گروهی از بیماری هاست که در آنها غلظت قند خون در اثر نقص ترشح انسولین یا عمل انسولین افزایش می یابد و شامل انواعی مانند: دیابت بارداری، دیابت نوع1 ، دیابت نوع2 میشود. طبق گزارش های جهانی امروزه 530 میلیون بزرگسال مبتلا به دیابت هستند و این عدد در سال 2045 به 780 میلیون نفر میرسد و از هر 10 نفر یک نفر مبتلا به دیابت است. آنچه در بیماری دیابت و تغذیه دیابت ضروری و حیاتی است مداخله تغذیه ای هرچه سریعتر و اصلاح سبک زندگی با مثلا رژیم دیابت است.

داشتن یکی از نشانه های زیر معیارهای تشخیص دیابت است:

  • قند خون ناشتا بالای 126
  • قند خون دوساعته بالای 200
  • هموگلوبین A1C بالای 6.5

بهترین رژیم دیابت

مطالعات نشان داده اند ارجح ترین فرآیند در کنترل و درمان دیابت، کاهش وزن و افزایش فعالیت فیزیکی (حداقل 150 دقیقه در هفته فعالیت با شدت متوسط) است. علاوه بر این افراد دیابتی باید بسیار مراقب چربی های خون و فشار خون باشند و به دقت آنها را ارزیابی و کنترل کنند.

تغذیه خوب یک جزء پیچیده و ضروری برای لاغری سریع و مدیریت دیابت است. متخصصان بر این باورند که آنچه می خورید به میزان قابل توجهی بر نحوه مدیریت قند خون شما تأثیر می گذارد.

نوعی دستگاه برای دیابتی ها در کنارش چند نوع میوه

بسیاری از مواد غذایی سرشار از ویتامین C، پروتئین، آنتی اکسیدان ها و فیبر هستند که سطح قند خون را مدیریت می کنند. پس اگر دیابت دارید، می توانید به متخصص تغذیه برای دریافت برنامه مناسب لاغری موضعی و کنترل دیابت مراجعه کنید.

مواد مغذی در رژیم دیابت

افرادی که به دیابت مبتلا هستند، بیشتر از افراد دیگر اهمیت داشتن یک رژیم غذایی مناسب را می دانند. به خاطر داشته باشید که یک رژیم غذایی سالم به این معنا نیست که شما باید برای همیشه به خوراکی های مورد علاقه خود “نه” بگویید، بلکه فقط باید وعده های غذایی را  در زمان های منظم استفاده کرده و از غذاهای مضر مانند فست فودها و نوشیدنی های قندی دوری کنید و به اندازه غذا بخورید و به استفاده از مواد مغذی با ارزش غذایی بالا مانند سبزیجات سبز برگ (بروکلی و اسفناج)، دانه چیا و لبنیات کم چرب (مانند ماست ایسلندی) در اندازه مشخص توجه کنید.

از طرفی، اگرچه رژیم های کم کربوهیدرات و رژیم کتوژنیک در حال حاضر محبوب هستند اما در افراد مبتلا به دیابت میتوانند منجر به افت قندهای شدید و بیهوشی و کما شوند و حتما در این خصوص باید از یک متخصص تغذیه مشورت بگیرید تا یک برنامه غذایی مناسبی برای شما ایجاد کند.

چند مدل میوه که در کنار آن یک دستگاه برای قند خون قرار دارد

مصرف پروتئین در رژیم دیابت

پروتئین به بدن در ساخت و ترمیم بافت ها کمک می کند و از سوی دیگر منجر به جذب آهسته قند به بدن شده و باعث کنترل بهتر در قند خون میشود. اگر دیابت دارید، باید منابع پروتئینی خود را با دقت انتخاب کنید. از سوی دیگر گوشت های قرمز و لبنیات پر چرب حاوی چربی های اشباع بوده و باعث اختلال چربی های خون میشود که همانطور که پیش تر گفته شد منجر به افزایش اختلالات چربی و کلسترول خون شده و باید در افراد دیابتی به دقت مصرف شود. بنابراین، دریافت پروتئین کافی به ویژه برای افراد مسن که بین 60 تا 80 سالگی 50 درصد از توده عضلانی خود را از دست می دهند بسیار مهم است.

برخی از مواد حاوی پروتئین برای رژیم غذایی عبارتند از:

  • طیور مانند مرغ و بوقلمون
  • تخم مرغ
  • لبنیات کم چرب مانند پنیر و ماست ایسلندی
  • غلات کامل
  • لوبیا و حبوبات، مانند لوبیا سیاه و بلبلی، نخود و عدس

هر سوالی که دارید میتوانید از مشاورین ما بپرسید

مواد مغذی در رژیم دیابت

چربی در بدن ما انرژی تولید می کند. افراد دیابتی اشکالی ندارد که چربی بخورند و کربوهیدرات های ساده را با غذاهای حاوی چربی جایگزین کنند. با این وجود، البته باید مصرف چربی هایی در دستور قرار گیرد که برای سلامتی فرد مفید هستند. توصیه می شود که چربی ‌های اشباع شده را محدود و آن ‌ها را با چربی ‌های غیراشباع مانند اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 9 جایگزین کنید. 

در عمل، این به معنای مصرف بیشتر روغن زیتون، آجیل، دانه ‌ها، آووکادو و ماهی ‌های چرب و تعدیل مقدار گوشت قرمز و لبنیات پر چرب است. البته دقت کنید حتی چرب های مفید هم کالری بالایی دارند و زیاد خوردن آنها باعث چاقی و اختلال قند خون میشود.

مقدار حجم غذا در رژیم افراد مبتلا به دیابت

اگر دیابت دارید، مهم است که در فواصل مشخص غذا بخورید تا سطح قند خون خود را ثابت نگه دارید. سعی کنید سه وعده غذایی روزانه را در زمان های مشخصی داشته باشید و در میان وعده های متعادل مصرف کنید. یک وعده غذایی متعادل شامل سبزیجات و میوه ها، غذاهای پروتئینی و غلات کامل است. از طرفی می توانید با یک متخصص تغذیه برای دریافت رژیم انلاین در ارتباط باشید.

فردی درحال نگاه کردن به یک سیب و شیرینی

هر سوالی که دارید میتوانید از مشاورین ما بپرسید

مواد غذایی ممنوعه در رژیم دیابتی ها

ما در این قسمت چند مورد از مواد غذایی که برای افراد دیابتی در رژیم دیابت ضرر دارد و ممنوع است را نام میبریم

  • آب میوه:

آب میوه ها حتی اگر طبیعی باشند به مقدار زیادی قند فروکتور و قابل دسترس دارند که به سرعت قند خون را بالا برد و حتی اگر آب میوه طبیعی باشد باز هم این مشکل را به وجود میاورد و نباید مصرف شود. البته استفاده از میوه های کامل با اندازه مشخص در رژیم دیابتی ضروری است.

  • کربوهیدرات ساده:

کربوهیدرات ها برای بدن ما ضروری بوده و سرشار از انرژی هستند، اما فرد مبتلا به دیابت باید مراقب باشد. شیرینی ها و سایر غذاهای آرد تصفیه شده به میزان قابل توجهی سطح قند خون را در افراد مبتلا به دیابت نوع 1 و 2 افزایش می دهد.

خوردن بیش از حد قند می تواند سطح قند خون شما را افزایش دهد و پردازش انسولین را برای بدن دشوارتر کند. از طرفی، غذاهای فرآوری شده مانند کراکر، کلوچه اغلب حاوی چربی ترانس هستند و کمکی به تغذیه و رشد قدی کودکان نمی کنند.

یکی از اصلی‌ ترین چیزهایی که باید در رژیم لاغری افراد دیابتی محدود شود، قند است. قندهای ساده باعث افزایش گلوکز خون می شوند که این مورد می تواند منجر به هایپرگلیسمی شود. تقریبا تمام آب نبات ها مملو از مواد شیرین هستند. بنابراین، می توانید با پرهیز از غذاهای شیرین مانند دونات، آب نبات، شیرینی، نوشابه و عسل از این امر جلوگیری کنید.

برنامه غذایی فرد دیابتی
  • نان سفید:

کربوهیدرات های تصفیه شده، کربوهیدرات هایی هستند که فیبر و سایر مواد مغذی حیاتی خود را از دست داده اند. در نتیجه، غذاهای حاوی کربوهیدرات های تصفیه شده مانند نان سفید معمولاً سریعتر هضم می شوند و می توانند باعث افزایش سریع سطح گلوکز شوند.

بنابراین، بهترین راه این است که غذاهایی با کربوهیدرات های پیچیده مانند نان سبوس دار مصرف کنید.

  • قهوه مخلوط:

قهوه ساده فواید بسیاری برای سلامتی دارد که شامل کاهش خطر ابتلا به دیابت نیز می شود. با این حال، نوشیدنی های کافئینه مملو از کربوهیدرات ‌ها و شیرین ‌کننده‌ ها است. بنابراین، افراد مبتلا به دیابت باید فقط قهوه تلخ را میل کنند.

  • شیر:

محصولات لبنی کلسیم، پروتئین و ویتامین را برای بدن فراهم می کنند. آن ها همچنین حاوی قندی به نام لاکتوز هستند. افراد مبتلا به دیابت می توانند محصولات لبنی مانند شیر، ماست و پنیر مصرف کنند. اما باید از مصرف لبنیات پرچرب مانند شیر کامل، پنیر پرچرب، ماست های طعم دار و غیره خودداری کنند.

  • سیب زمینی سرخ کرده در رژیم دیابت

مرغ سرخ شده، سیب زمینی سرخ کرده، چیپس و سایر غذاهای سرخ شده هر چقدر هم که خوشمزه باشد، معمولاً در روغن های ناسالم مثلاً چربی های ترانس طبخ می شوند. از طرفی اغلب، این مواد غذایی با نان مصرف می شوند که باعث افزایش کالری می شود. بنابراین، سیب زمینی و مرغ را به جای سرخ کردن، پخته یا آب پز کنید.

  • بیکن و یا گوشت های چرب

غذاهایی مانند بیکن، سوسیس و کالباس سرشار از چربی اشباع شده هستند که می تواند باعث گرفتگی عروق و بیماری قلبی شود. بنابراین، به جای مصرف آن ها از گوشت و مرغ بدون چربی استفاده کنید.

فردی که درحال نه گفتن به شیرینی جات است

اندیس گلیسمیک و بار گلیسمیک

این دو فاکتور برای بررسی تاثیر غذاها بر روی قند خون طراحی شده اند تا بتوان پیش بینی بهتری از روند قند خون در افراد داشت. غذاهای با اندیس گلیسمیک کمتر از 55 را اندیس پایین و 55-70 را اندیس متوسط و بالاتر از 70 را اندیس بالا در نظر میگیرند.

دریافت فیبر

یک فرد دیابتی باید روزانه 30 گرم فیبر از غلات کامل و میوه و سبزیجات دریافت کند تا هم بتواند کنترل قند خون بهتری داشته و هم از بیماری های قلبی عروقی و نوسانات چربی های خون پیشگیری کند.

ورزش کردن در افراد دیابتی که قند خون کنترل نشده دارند یا قند خون های بالای 200 یا کمتر از 60 را ثبت میکنند توصیه نمیشود و در سایر افراد هم باید با یک الگوی ثابت قند را اندازه گیری کرده و به نسبت آن ورزش کنند تا از ریسک افت قند خون پیشگیری کنند.

ورزش کردن در افراد دیابتی:

ورزش کردن در افراد دیابتی که قند خون کنترل نشده دارند یا قند خون های بالای 200 یا کمتر از 60 را ثبت میکنند توصیه نمیشود و در سایر افراد هم باید با یک الگوی ثابت قند را اندازه گیری کرده و به نسبت آن ورزش کنند تا از ریسک افت قند خون پیشگیری کنند.

برای دریافت مشاوره رایگان فرم زیر را پر کنید

کارشناسان ما در اسرع وقت با شما در تماس خواهند بود

جمع بندی

تقسیم کربوهیدرات در وعده های روزانه با توجه به داروهای مصرفی و کنترل چربی و فشار خون و مواد غذایی موثر بر آنها در رژیم غذایی افراد دیابتی نقش حیاتی دارد.

4 پاسخ

    1. برای موفقیت در رژیم لاغری، باید پیوسته و پایدار باشید. برنامه‌تان را به تدریج به عادات روزمره تبدیل کنید. اهمیت تعهد به خود و ترتیب در برنامه‌ریزی را در نظر داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *