ارائه انواع رژیم‌های غذایی با بهترین متد

بارها شنیده‌ایم که در داخل بدن ما باکتری‌ها و میکروارگانیسم‌های مختلفی زندگی می‌کنند. برخی از این میکروارگانیسم‌ها خوب هستند و باعث ارتقای سلامت کلی بدن می‌شوند درحالی‌که برخی دیگر باعث بیماری ما می‌شوند. به مکمل‌هایی که برای بیشترشدن تعداد این میکروارگانیسم‌ها و میکروب‌های مفید استفاده می‌شوند، پروبیوتیک می‌گوییم. سؤالی که دراین‌بین پیش می‌آید این است که مکمل‌های پروبیوتیک چگونه باعث لاغری می‌شوند و مکانیسم‌های اثر پروبیوتیک‌ها در لاغری چیست؟ پس اگر می‌خواهید بدانید فواید قرص پروبیوتیک برای لاغری چیست، تا انتهای این مقاله همراه ما باشید تا به سؤال‌های شما پاسخ بدهیم.

پروبیوتیک چیست؟

در بدن هر انسانی میلیون‌ها میکروارگانیسم زندگی می‌کنند که روی عملکرد بدن تأثیر می‌گذارند. اگرچه همه این میکروب‌ها مفید نیستند، انواعی از آن‌ها وجود دارند که برای سلامت بدن مفید هستند. پروبیوتیک‌ها میکروارگانیسم‌ها یا میکروب‌های زنده‌ای هستند که فواید زیادی برای بدن دارند. این میکروب‌های خوب در بخش‌های مختلف بدن ما به‌خصوص در دستگاه گوارش ما وجود دارند.

گاهی نیاز است تا با مکمل‌ها و داروهای خاصی، تعداد این میکروارگانیسم‌ها را بیشتر کنیم. به طور مثال برای بیشتر کردن میکروارگانیسم‌های داخل دستگاه گوارش باید از مکمل‌های خوراکی استفاده کنیم. محصولات موضعی هم بیشتر برای افزایش میکروب‌های مفید غشاهای مخاطی مثل بینی یا اندام تناسلی استفاده می‌شوند.

مکانیسم‌های اثر پروبیوتیک‌ها در لاغری

به نقل از سایت healthline، پروبیوتیک‌ها از طرق مختلفی بر لاغری و کاهش وزن تأثیر می‌گذارند.

پروبیوتیک‌ها با تولید اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه (استات، پروپیونات و بوتیرات) بر اشتها و میزان مصرف انرژی تأثیر می‌گذارد. همچنین برخی از پروبیوتیک‌ها التهاب را کم می‌کنند، جذب چربی غذا را مهار می‌کنند و میزان چربی دفع شده از طریق مدفوع را افزایش می‌دهند. به‌این‌ترتیب این پروبیوتیک‌ها باعث می‌شوند که بدن شما از غذایی که می‌خورید، کالری کمتری دریافت کند.

علاوه بر موارد گفته شده، قرص‌های پروبیوتیک که برای رژیم لاغری هم استفاده می‌شوند، بر میزان ترشح هورمون‌های تنظیم‌کننده اشتها تأثیر می‌گذارند و باعث ترشح هورمون‌های GLP-1 و PYY می‌شوند. این هورمون‌ها اشتها را کم می‌کنند و به چربی‌سوزی کمک می‌کنند. همچنین پروبیوتیک‌ها می‌توانند سطح پروتئین ANGPTL4 را افزایش دهند. این پروتئین با کاهش ذخیره چربی مرتبط است.

قرص پروبیوتیک برای لاغری
قرص پروبیوتیک برای لاغری

معرفی بهترین قرص پروبیوتیک برای لاغری

بهترین قرص‌های پروبیوتیک برای لاغری عبارت اند از:

کپسول فمی لاکت (FamiLact)

فمی لاکت یک مکمل پروبیوتیک خوراکی است که باعث بهبود عملکرد دستگاه گوارش، پیشگیری و درمان اسهال، بهبود علائم سندروم روده تحریک‌پذیر، تقویت سیستم ایمنی و بهبود التهاب‌های گوارشی می‌شود. این کپسول حاوی لاکتوباسیلوس رامنوسوس و بیفیدوباکتریوم بروه است. این مکمل به هضم لاکتوز (قند شیر) و جذب پروتئین‌ها و چربی‌ها کمک می‌کند.

قرص فمی لاکت به طور خاص برای لاغری سریع طراحی نشده است و هدف ساخت آن بهبود سلامت دستگاه گوارش است. اما این مکمل با متعادل‌کردن میکروارگانیسم‌های روده می‌تواند غیرمستقیم به کاهش وزن کمک کند. هم جوانان و هم نوجوانان می‌توانند از این قرص استفاده کنند.

کپسول دیلیست زیست تخمیر

کپسول دیلیست یا DailyEast یک مکمل پروبیوتیک خوراکی است که حاوی ساکارومایسس بولاردی است. این مکمل به بهبود سلامت دستگاه گوارش و تنظیم فلور میکروبی روده کمک می‌کند. این کپسول می‌تواند علائم سندرم روده تحریک‌پذیر و بیماری‌های التهابی روده را کمتر کند.

کپسول دیلیست علاوه بر دستگاه گوارش برای لاغری هم مفید است. این کپسول باعث کاهش جذب کلسترول و چربی‌های مضر می‌شود و متابولیسم بدن را نیز بهبود می‌بخشد. قرص پروبیوتیک دیلیست برای لاغری هم مفید است؛ زیرا باعث کاهش اشتها می‌شود.

کپسول پروکید (ProKid)

کپسول پروکید یا ProKid یک مکمل پروبیوتیک است که به طور ویژه برای کودکان طراحی و ساخته شده است. این مکمل به تقویت سیستم ایمنی بدن کودکان و ارتقا سلامت دستگاه گوارش آن‌ها استفاده می‌شود. این مکمل برای برطرف کردن مشکلات گوارشی رایج کودکان تجویز می‌شود و  کمبود پروبیوتیک در بدن کودکان را جبران می‌کند.

بهترین قرص پروبیوتیک زنان

به‌جز پروبیوتیک قرص‌هایی که برای دستگاه گوارش استفاده می‌شوند و زنان و مردان می‌توانند از آن‌ها استفاده کنند، برخی مکمل‌های پروبیوتیک وجود دارند که از واژن در برابر عفونت‌های مختلف محافظت می‌کنند و محیط واژن را متعادل می‌کنند. به نقل از سایت healthline مکمل‌های

جز بهترین بهترین قرص‌های پروبیوتیک زنان هستند. که برای ارتقای سلامت کلی و متعادل کردن فلور واژن استفاده می‌شوند.

قرص پروبیوتیک برای نفخ شکم

برخی پروبیوتیک‌ها در ابتدا باعث نفخ شکم می‌شوند؛ اما با مصرف آن‌ها و به‌مرور این عارضه و دیگر مشکلات گوارشی برطرف می‌شود. این مکمل‌ها باعث افزایش جمعیت باکتری‌های مفید روده می‌شوند و به بهبود هضم غذا و کاهش تولید گاز و نفخ شکم کمک می‌کنند. قرص لاکتول یک نوع قرص پروبیوتیک برای نفخ شکم است که حاوی باکتری اسیلوس کواگولانس است. مصرف این قرص برای جلوگیری از نفخ شکم مفید است.

پروبیوتیک و سلامت روده
مصرف پروبیوتیک به بهبود سلامت روده و هضم بهتر غذاها کمک می‌کند.

قرص پروبیوتیک برای اسهال

قرص‌های پروبیوتیک برای بهبود مشکلات گوارشی مثل اسهال ناشی از عفونت و سندرم روده تحریک‌پذیر مفید هستند. سویه‌های لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس، رامنوسوس جی‌جی و بولگاریسوس میکروارگانیسم‌هایی هستند که برای رفع اسهال مؤثر هستند. قرص لاکتول یک نوع قرص پروبیوتیک است که برای رفع اسهال استفاده می‌شود.

علائم کمبود پروبیوتیک در بدن و راهکارهای پیشگیری

کمبود پروبیوتیک‌ها در بدن می‌تواند با علائم مختلفی خود را نشان بدهد.

علائم شایع کمبود پروبیوتیک

از علائم کمبود پروبیوتیک‌ هستند. اگر یک یا چند تا از این علائم را دارید بهتر است با یک پزشک مشورت کنید.

مواد غذایی حاوی پروبیوتیک و مکمل‌های مناسب

همان‌طور که گفتیم پروبیوتیک‌ها فواید زیادی برای سلامتی دارند و کمبود آن‌ها مشکلات مختلفی را ایجاد می‌کند. به همین دلیل باید کمبود پروبیوتیک را با رژیم غذایی مناسب و مکمل‌ها برطرف کرد. غذاهایی مثل:

جز منابع خوب پروبیوتیک‌های طبیعی هستند. علاوه بر این غذاها مکمل‌های مختلف پروبیوتیک نیز به‌صورت کپسول، قرص و شربت در دسترس هستند که می‌توانید از آن‌ها نیز استفاده کنید. کپسول دیلیست زیست تخمیر، کپسول فمی لاکت و کپسول پروکید جر مکمل‌ها معروف پروبیوتیک هستند.

البته توصیه ما این است که قرص پروبیوتیک برای لاغری را خودسرانه استفاده نکنید و با مشورت پزشک یا متخصص تغذیه از آن‌ها استفاده کنید.

محصولات پروبیوتیک
ماست، شیر و ترشی‌ها حاوی پروبیوتیک هستند.

عوارض جانبی و نکات مهم مصرف قرص پروبیوتیک

باوجودآنکه پروبیوتیک‌ها معمولاً ایمن و بی‌خطر در نظر گرفته می‌شوند، این مکمل‌ها می‌توانند با برخی داروها تداخل داشته باشند یا باعث بروز برخی عوارض شوند. افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند یا به بیماری خاصی مبتلا هستند، نباید خودسرانه از مکمل‌های پروبیوتیک استفاده کنند.

مکمل‌های خود را به‌موقع و سر ساعت تعیین شده مصرف کنید. نتیجه حاصل از مصرف آن‌ها ممکن است چند هفته بعد از شروع مصرف مشاهده شود. پس دارو را طبق دستور پزشک و برای مدت‌زمان تجویز شده استفاده کنید.

در نهایت، در صورت مشاهده هر گونه علائم حساسیت و آلرژی مصرف دارو را متوقف کنید و به مرکز درمانی مراجعه کنید.

تداخلات دارویی احتمالی با پروبیوتیک‌ها

انواع مختلف مکمل پروبیوتیک می‌توانند با داروهایی مثل

تداخل داشته باشند. به همین دلیل بهترین حالت ممکن است که قبل از مصرف پروبیوتیک‌ها به پزشک خود و دکتر داروساز بگویید که از چه داروهایی استفاده می‌کنید.

عوارض مصرف بیش از حد پروبیوتیک‌ها

برخی از عوارض قرص پروبیوتیک عبارت است از:

نفخ: برخی از پروبیوتیک‌ها باعث تولید گاز در روده و نفخ می‌شوند. این عارضه معمولاً هنگام شروع مصرف پروبیوتیک‌ها یا خوردن بیش از حد آن‌ها ایجاد می‌شود و بعد از چند روز برطرف می‌شود.

اسهال: اسهال یکی از عوارض مصرف پروبیوتیک‌ها است.

دل‌درد: درد و انقباضات شکم نیز یکی از عوارض مهمی است که در اثر مصرف پروبیوتیک‌ها ایجاد می‌شود.

هر سوالی که دارید میتوانید از مشاورین ما بپرسید

مطب شریعتی: 02122250501 کاشانی: 09193300397

جمع بندی

در این مقاله بررسی کردیم و دیدیم که قرص پروبیوتیک چیست و چگونه باعث افزایش جمعیت باکتری‌ها و میکروارگانیسم‌های مفید بدن استفاده می‌شوند. این قرص‌ها ممکن است برای مشکلات گوارشی، عفونت‌های واژینال و تقویت سیستم ایمنی استفاده شوند؛ اما یکی از کاربردهای رایج آن‌ها استفاده از قرص پروبیوتیک برای لاغری است. درصورتی‌که شما هم بعد از خواندن مزایای این مکمل‌ها ترغیب شدید که از پروبیوتیک‌ها استفاده کنید، قبل از مصرف با یک متخصص تغذیه حاذق مشورت کنید تا مکمل مناسب شما را برایتان تجویز کند.

دکتر مسعود خورشیدی

سوالات متداول

در آخر به مهمترین سوالات قرص پربیوتیک برای لاغری توجه داشته باشید.

قرص پروبیوتیک برای چی خوبه؟

قرص‌های معمولاً پروبیوتیک برای لاغری، بهبود گوارش و رفع مشکلات گوارشی، متعادل‌کردن باکتری‌های واژن، تقویت سیستم ایمنی، کاهش اضطراب و افسردگی و برای بهبود جذب مواد مغذی استفاده می‌شوند.

آیا قرص پروبیوتیک برای لاغری مؤثر است؟

پروبیوتیک‌ها باعث سلامت کلی بدن و بهبود گوارش استفاده می‌شوند؛ اما برای لاغری هم مؤثر هستند. البته برای نتیجه‌گیری بهتری باید در کنار یک رژیم لاغری اصولی و ورزش استفاده شوند.

بهترین قرص پروبیوتیک برای لاغری چیست؟

پروبیوتیک‌های Lactobacillus gasseri، Bifidobacterium lactis و Lactobacillus rhamnosus می‌توانند برای لاغری و کاهش وزن مؤثر باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *