ارائه انواع رژیم‌های غذایی با بهترین متد

علت ریزش ابرو و روش‌های جلوگیری از آن

علت ریزش ابرو و روش‌های جلوگیری از آن

مو‌های ابرو، همانند سایر مو‌های بدن دچار ریزش می‌شوند. در این شرایط، فرد متوجه نازک­ شدن یا ریزش تکه‌های ابرو می‌شود. این عارضه محدودیت جنسیتی ندارد و برای زنان و مردان به یک صورت آشکار می‌شود. این امر تحت‌تاثیر عوامل مختلف اتفاق می‌افتد. در‌حالت‌کلی، ریزش مو‌های ابرو بسیار جدی نیست؛ اما در برخی از موارد مراجعه به پزشک الزامی است. برای درمان ریزش مو‌های ابرو، ابتدا باید علت ریزش ابرو را پیدا کنید. با‌توجه به اهمیت این موضوع، درک دقیق عملکرد این عارضه و شناخت روش‌های درمانی مانند یک رژیم غذایی مناسب از اهمیت بالایی برخوردار است.

ریزش ابرو
علت ریزش ابرو

چند علت ریزش ابرو در زنان و مردان

اگر ابرو‌ها نازک شوند، می‌تواند به­ دلیل عفونت بیماری‌های پوستی، تغییرات هورمونی یا فعالیت زیاد سیستم ایمنی بدن افراد باشد؛ علاوه‌براین موارد، کمبود‌های تغذیه‌ای، آسیب‌های فیزیکی و استرس‌های عاطفی نیز می‌توانند علت ریزش ابرو باشند. اگر به این عارضه دچار شده‌اید، توصیه می‌شود که برای بررسی دقیق به پزشک مراجعه کنید. پزشک با بررسی علائم، بهترین درمان را برای شما تجویز می‌کند.

شرایط و مشکلات پوستی

اگزما و پسوزیاریس از بیماری‌های پوستی هستند. این بیماری‌ها می‌توانند موجب ریزش ابرو افراد مبتلا شوند. این بیماری‌ها در سطح پوست ایجاد می‌شوند و التهاب و خارش را به همراه دارند. از ‌آن‌جایی‌ که فولیکول‌های مو نیز در پوست قرار دارند؛ احتمال درگیری فولیکول‌ها با بیماری‌های پوستی و ریزش مو وجود دارد. اگر جزء افرادی هستید که به انواع بیماری‌های پوستی مبتلا هستید، علت ریزش ابروی شما بیماری پوستی است.

اختلالات تیروئیدی

اختلالات تیروئیدی نیز می‌توانند یکی از دلایل ریزش ابرو به شمار روند. ممکن است که افراد به کم‌کاری یا پر‌کاری تیروئید مبتلا باشند. یکی از علائم این بیماری، ریزش مو است؛ بنابراین، احتمال ریزش ابرو در این افراد افزایش می‌یابد. اختلالات تیروئیدی نیز در لیست علت ریزش ابرو قرار می‌گیرد.

یکی دیگر از علت ریزش ابرو کمبود مواد مغذی است

مواد مغذی یکی از اساسی‌ترین و مهم‌ترین عناصر مورد‌نیاز بدن هستند. برخی از مواد مغذی، در رشد مو موثر هستند. از‌این‌رو، کمبود هر‌ گونه مواد مغذی می‌تواند دلیل ریزش ابرو محسوب شود. کمبود ویتامین A رشد سلولی را کاهش می‌دهد که موجب جلوگیری از تولید مرطوب‌کننده می‌شود. برخورداری رژیم افزایش وزن  از مواد مغذی موثر در ریزش ابرو شامل بیوتین، آهن، ویتامین‌های D ، C و E مهم است.

انواع بیماری‌های خود ایمنی

بیماری‌های خود ایمنی، از رایج‌ترین علت ریزش ابرو محسوب می‌شوند. در این بیماری، سیستم ایمنی فرد به اشتباه، بخشی از بدن را به­عنوان دشمن تشخیص می‌دهد. سپس برای مبارزه با دشمن، به بخش مورد‌نظر حمله می‌کند. بخشی که توسط سیستم ایمنی دشمن شناخته شده، می‌تواند فولیکول‌های مو باشد. فولیکول‌های مو، بخشی هستند که مو‌ها از آن‌ها رشد می‌کنند که توانایی توقف رشد مو‌ها را بر‌ عهده دارد. در‌حالت‌کلی، انواع مختلفی از بیماری خود ایمنی وجود دارد که می‌تواند موجب ریزش ابرو شود.

ضربه یا آسیب فیزیکی به ابرو

آسیب‌ها و عوامل فیزیکی مانند سوختگی، تصادف، ضربه و حرارت می‌توانند بر فولیکول‌های مو تاثیر‌گذار باشند. در اثر این عوامل، احتمال ازبین­رفتن فولیکول مو‌ها برای همیشه وجود دارد. از­بین­رفتن فولیکول، موجب ریزش و کم‌پشت شدن مو‌ها می‌شود.

کندن یا برداشتن ابرو بیش از حد

کندن و برداشتن ابرو نیز می‌تواند علت ریزش ابرو به شمار رود؛ چرا‌که، برداشتن ابرو آسیب جزئی به پوست وارد می‌کند، اما انجام مدام آن موجب توقف رشد سریع مو در آن قسمت می‌شود. از‌سوی دیگر، بیماری تریکوتیلومانیا یک بیماری رفتاری است که فرد بیمار ابرو‌ها و مو‌های سر خود را می‌کند. در‌ صورتی­که این بیماری درمان نشود، فولیکول‌های ابرو از بین خواهند رفت.

ابرو که ریزش داره
جلوگیری از ریزش ابرو

چگونه از ریزش ابرو جلوگیری کنیم

در حال حاضر، ریزش ابرو به یکی از رایج‌ترین عارضه‌ها تبدیل شده است؛ از‌این‌رو، روش‌های مختلفی برای جلوگیری و درمان آن وجود دارد. برای جلوگیری از ریزش ابرو، باید از آسیب­رسیدن به ریشه‌ها و فولیکول‌های ابرو جلوگیری کنید. یکی‌دیگر از روش‌های جلوگیری از ریزش ابرو، کمک ­گرفتن از رژیم انلاین در کاهش وزن است. کنترل وزن، می‌تواند به‌طور قابل‌توجهی از ریزش مو جلوگیری کند.

کاشت ابرو

یکی از روش‌های درمان ریزش ابرو، کاشت ابرو است. علت ریزش ابرو در این روش مهم نیست. فقط کافی است تا برای کاشت ابرو اقدام کنید. با این روش می‌توانید ابرو‌های خود را به شکل اولیه برگردانید.

طب سوزنی

طب سوزنی یکی از روش‌های کاربردی برای درمان بیماری‌های مختلف است. این روش در بسیاری از مواقع به‌طور موثری پاسخ می‌دهد و موجب بهبود و درمان بیماری‌ها می‌شود. البته نکته قابل‌توجه این است که توسط افراد ماهر و مجرب انجام شود. طب سوزنی باعث تحریک فولیکول‌های مو می‌شود و گردش خون را بهبود می‌بخشد. در برخی از مواقع، علت ریزش ابرو می‌تواند موجب جلوگیریی از رشد دوباره ابرو شود.

استفاده از ترکیب روغن نارگیل و پوست لیمو

استفاده از روغن‌های مختلف یکی از موثر‌ترین روش‌های جلوگیری از ریزش ابرو است. تفاوتی ندارد که علت ریزش ابرو چیست، این روش می‌تواند نتیجه خوبی ارائه دهد. از‌سوی‌دیگر، لیمو یکی از عناصر موثر در جلوگیری از ریزش مو محسوب می‌شود. برای استفاده از این روش، باید لیمو‌ها را به‌صورت ورقه‌ای برش دهید و در روغن نارگیل بخوابانید.

لیمو‌ها باید به مدت ۲ هفته در روغن نارگیل قرار بگیرند. بهترین مکان برای نگه‌داری از آن‌ها، مکان خشک و خنک است. پس از ۲ هفته، لیمو‌ها را از روغن خارج کرده و شب تا صبح روی ابرو‌های خود قرار دهید. سپس آن‌ها را برداشته و ابرو‌های خود را به آرامی بشورید.

ریزش ابرو چپ
ریزش ابرو سمت چپ

تاثیرات رژیم غذایی بر ریزش ابرو

ممکن است علت ریزش ابرو، کمبود مواد مغذی یا ماده‌ای در ساختار بدن باشد. در ‌این‌صورت، مشکل ریزش ابرو با رعایت رژیم غذایی مناسب بر‌طرف می‌شود. مکمل‌های مورد‌استفاده حتما باید توسط پزشک متخصص و پس از بررسی دلیل ریزش ابرو، تجویز شده باشد. برخی از مکمل‌های غذایی مانند اسید‌های چرب امگا ۳ و امگا ۶، آنتی‌اکسیدان‌ها و ویتامین‌ها نقش پر‌رنگی در رشد مو ایفا می‌کنند. برای کنترل رژیم خود، می‌توانید روش‌های مختلفی را انتخاب کنید.

بیماتوپروست موضعی

بیماتوپروست قطره‌ای است که به‌صورت موضعی برای چشم استفاده می‌شود. این قطره برای رشد ابرو تولید شده و برای درمان ریزش ابرو موثر است. قطره بیماتوپروست توسط غذا و دارو تایید شده و به یکی از درمان‌های موضعی ریزش ابرو تبدیل شده است.

البته باید برای استفاده از آن، باید با پزشک متخصص مشورت کنید؛ زیرا این قطره با‌توجه به علت ریزش ابرو، عوارضی را به­دنبال خواهد داشت که باید زیر ‌نظر پزشک مصرف شود. از عوارض آن می‌توان به درماتیت تماسی، تیره شدن پوست و لکه‌های پوستی اشاره کرد.

این مطلب توسط گروه تحریریه، از منابع گوناگون گردآوری و تدوین شده و صرفا جهت آشنایی شما با موضوع بحث میباشد و هیچگونه تایید یا رد در مورد این مطلب را تضمین نمیکنیم.

منبع