رژیم بارداری
- کمک به تغذیه بهتر مادر و سلامت جنین
- جلوگیری از کمبود آهن، کلسیم و ویتامینها در دوران بارداری
- از افزایش بی رویه وزن و چاقی در دوران زایمان جلوگیری میکند
- از بیماریهایی مثل فشار خون، دیابت بارداری، یبوست و …. پیشگیری میکنه
- از یک سری ناهنجاریهای بارداری مثل نارساییهای جفتی، تولد نوزادان با وزن خیلی بالا و یا خیلی پایین جلوگیری میکنه
ویژگی های خرید رژیم از ما
رژیم تخصصی، درمانی و علمی
تمام رژیم ها مستقیم توسط دکتر خورشیدی طراحی شده
ارتباط مستقیم با دکتر
رژیم بارداری
- کمک به تغذیه بهتر مادر و سلامت جنین
- جلوگیری از کمبود آهن، کلسیم و ویتامینها در دوران بارداری
- از افزایش بی رویه وزن و چاقی در دوران زایمان جلوگیری میکند
- از بیماریهایی مثل فشار خون، دیابت بارداری، یبوست و …. پیشگیری میکنه
- از یک سری ناهنجاریهای بارداری مثل نارساییهای جفتی، تولد نوزادان با وزن خیلی بالا و یا خیلی پایین جلوگیری میکنه
ویژگی های خرید رژیم از ما
ارتباط مستقیم با دکتر
رژیم تخصصی، درمانی و علمی
تمام رژیم ها مستقیم توسط دکتر خورشیدی طراحی شده
رژیم بارداری برای زنان باردار
رعایت رژیم بارداری و رژیم غذایی مناسب در دوران پیش از بارداری، دوران بارداری و دوران شیردهی از اهمیت بسیار بالایی برای هوش آینده جنین و سلامت فیزیکی جنین و مادر برخوردار است. از سوی دیگر بسیاری از بیماری های بزرگسالی ریشه در دوران جنینی و کودکی دارد.
زمانی که جنینی را در خود پرورش می دهید باید تمام منابع غذایی را به اندازه نیاز بدن و جنین دریافت کنید. هر کمبودی ممکن است باعث آسیب های جبران ناپذیری شود. به همین دلیل در این مقاله از وب سایت
دکتر خورشیدی قصد داریم به معرفی رژیم مناسب برای بارداری بپردازیم. همچنین در این وب سایت مطالب مرتبط با تغذیه و رشد قدی کودکان نیز ارائه شده است.
بارداری های پر خطر:
تقریبا 10 درصد کل بارداری ها پر خطر تلقی میشوند و جنین را در معرض آسیب داخل رحمی یا زایمان پیش از موعد و نارس قرار میدهد و با مشکلاتی همچون پرفشاری خون، پره اکلامپسی، دیابت، کم کاری تیروئید، آلرژی، بیماری های عفونی، ایدز، لوپوس همراه است.
چاقی و بارداری:
چاقی خطر دیابت بارداری، پرفشاری خون ناشی از بارداری و سزارین و مرگ و میر داخل رحمی را در مادران باردار افزایش میدهد. البته در زمان بارداری کاهش وزن اضافی توصیه نمیشود.
در دوران بارداری چه بخوریم؟
شما باید مواد غذایی را به گونه ای مصرف کنید که نه تنها پاسخگوی نیاز شما در شرایط حساس بارداری باشد، بلکه تمام مواد مغذی و آنتی اکسیدان های مهم برای جنین را هم در اختیارش بگذارد. یک رژیم بارداری مناسب برنامه ای است که ماه به ماه تغییر می کند و بر اساس مراحل رشد جنین در شکم مادر طراحی شده است.
از اصلی ترین وقایع سه ماهه نخست بارداری تمایز بافت های جنین است، در طی این دوران عوامل تهدید کننده بسیار کوچک به تکامل قلب، مغز، کلیه ها و سیستم عصبی آسیب میرساند.
در 3 ماهه اول بارداری نیازی به افزایش انرژی دریافتی نمیباشد. در 3 ماهه دوم بارداری نیاز به انرژی روزانه 340تا360 کیلوکالری افزایش می یابد و در 3 ماهه سوم به 450 کیلوکالری میرسد که این مقادیر باید به دقت به نیاز انرژی دریافتی مادر اضافه شود. قبل از ادامه مطالب، نکتهای مهم وجود دارد که باید آن را در نظر داشته باشید: در برخی تحقیقات اشاره شده است که حتی امکان تعیین جنسیت با تغذیه وجود دارد.
مصرف مایعات در دوران بارداری
اگر می خواهید نوزادی سالم به دنیا بیاورید باید قبل از هر چیز، مصرف مایعات کافی (6تا8لیوان مایعات در روز) داشته باشید. شما نمی توانید در دوران بارداری نوشیدنی های کافئین دار یا شیرین کننده های مصنوعی استفاده کنید و استفاده از نوشیدنی های کافئینی ریسک سقط جنین را افزایش میدهد. مصرف مشروبات الکلی نیز به کلی ممنوع است. همچنین می توانید غذاهای آبکی مانند آش یا سوپ را در برنامه غذایی خود بگنجانید. البته مصرف آبمیوه های طبیعی در دیابت بارداری محدودیت دارد که باید با متخصص خود مشورت کنید.
راهنمای کلی برای مصرف غذا در بارداری و شیردهی:
- رعایت حداقل واحدهای مورد نیاز دریافتی برای هر یک از گروههای غذایی: به طور مثال حداقل باید روزانه پنج واحد از گروه سبزی ها و میوه مصرف شود و یک واحد آن غنی از ویتامین سی باشد.
- مصرف 3 واحد لبنیات کم چرب که میتواند تامین کننده 25 گرم پروتئین باشد
- مصرف حداقل 7 واحد از گروه گوشت ها که حداقل یک واحد از آن را منابع پروتئین گیاهی تشکیل دهد.
- حداقل مصرف 4 واحد غلات کامل در روز.
- 8 لیوان مایعات در روز که بخش عمده آن را آب تشکیل دهد.
غذاهای مفید برای استفاده در رژیم بارداری
در دوران بارداری باید دو تغییر اساسی در رژیم غذایی خود ایجاد کنید: اول اینکه حجم غذای مصرفی را با توجه به نیاز بدن در دوران بارداری تغییر دهید و در قدم بعدی هم باید مواد غذایی مناسبی را در رژیم خود جای دهید. اگر نمی دانید چگونه باید این کار را انجام دهید می توانید رژیم انلاین دکتر خورشیدی را دریافت و بر اساس آن عمل کنید.
فراموش نکنید که مصرف گروه های غذایی زیر در دوران حاملگی ضروری است:
- میزان مصرف سبزیجات در دوران رژیم بارداری: شما با مصرف سبزیجات فیبر، ویتامین A و پتاسیم مورد نیاز خود و جنین را تأمین می کنید. پس حتماً سبزیجات و صیفی جاتی مانند هویج، سیب زمینی، گوجه فرنگی و فلفل را در برنامه غذایی خود قرار دهید. از میان سبزیجات اسفناج از همه مفیدتر است. ترجیحاً این ماده غذایی مقوی را به صورت خام و تازه و بدون هیچ ادویه ای در رژیم بارداری خود قرار دهید.
- میوه ها: یکی دیگر از منابع غنی از پتاسیم، میوه ها هستند. طالبی، آلو، زردآلو، انبه و پرتقال از میوه های غنی از ویتامین سی و مفید برای زنان باردار هستند البته در صورتی که مشکلی مانند دیابت بارداری وجود نداشته باشد که نیاز به محدودیت در استفاده از برخی میوه ها ایجاد میکند. همچنین در صورتی که به یبوست مبتلا نشده اید می توانید موز را به عنوان بمبی از ویتامین و ماده ای انرژی زا مصرف کنید.
- لبنیات: برای تأمین بخش اعظمی از ویتامین های A ، D ، کلسیم و فسفر باید لبنیات را هم به طور روزانه مصرف کرد. در این میان شیر و ماست بدون چربی و همچنین شیر سویا برای مادران باردار مفیدتر است.
- پروتئین: در 3 ماهه دوم و سوم بارداری نیاز به پروتئین به طور میانگین 25 گرم افزایش می یابد. برای رسیدن به این هدف باید انواع گوشت گاو و بره بدون چربی، ماهی های بدون جیوه رودخانه ای، انواع حبوبات، غلات، دانه ها، نخود و لوبیا را در برنامه غذایی خود قرار دهید.
بسیاری از افراد برای رژیم لاغری برخی از مواد فوق را از برنامه خود حذف می کنند که کاری بسیار اشتباه است.
منابع غذایی حاوی کولین را فراموش نکنید:
منابع غذایی غنی از کولین: کمبود کولین میتواند ساختمان و عملکرد مغز را تغییر دهد. منابع آن شامل مرغ، زرده تخم مرغ، ماهی، لستین سویا و جوانه گندم هستند.
از چه غذاهایی در رژیم بارداری باید پرهیز کنیم؟
یکی از نگرانی هایی که مادران در بارداری دارند مصرف غذاهای ممنوعه در این دوران است. اکثر مادران قبل از مصرف یک ماده غذایی در مورد مجاز یا غیرمجاز بودن آن در دوران حاملگی از پزشک خود مشورت می گیرند. برخی هم با جستجو در صفحه وب به دنبال غذاهای ممنوعه در دوران بارداری می گردند.
در این قسمت قصد داریم چند نمونه از غذاهایی را که در دوران بارداری برای مادر و جنین ضرر دارند به شما معرفی کنیم. توجه کنید که باید از مصرف غذاهای زیر در رژیم بارداری جداً پرهیز کنید:
- محصولات لبنی غیرپاستوریزه: در شیر غیرپاستوریزه باکتری هایی وجود دارد که سلامت مادر و جنین را تهدید می کند. به همین دلیل ما به مراجعه کنندگان اعلام می کنیم که از مصرف شیر غیرپاستوریزه، پنیرهای نرم که از این شیر تهیه شده اند و دیگر محصولات لبنی مشکوک پرهیز کنند.
- مصرف گوشت های فراوری شده و انواع سوسیس و هات داگ نیز در این دوران ممنوع است.
- از خوردن غذاهای خام یا نیم پز هم خودداری کنید. تخم مرغ را به صورت عسلی میل نکنید و حتماً آن را به طور کامل بپزید. مصرف گوشت نیز به صورت خام ممنوع است. اگر از طرفداران سوشی هستید ترجیحاً در دوران بارداری از انواع پخته آن تناول کنید.
- غذاهای دریایی که به صورت دودی تهیه شده اند نیز باید از رژیم غذایی شما حذف شوند.
- مصرف ماهی ها و غذاهای دریایی حاوی فلزات سنگین مانند جیوه ممنوع است.
- استفاده از کافئین و نوشیدنی های کافئینه در دوران بارداری ممنوع است.
افزایش سطح ایمنی در رژیم بارداری
شما باید در هنگام طبخ یا مصرف غذا نکات ایمنی و بهداشتی را رعایت کنید تا به بیماری های عفونی یا ویروسی مبتلا نشوید. با وجود اینکه رعایت این اصول در تمام زندگی الزامی است، اما این سهل انگاری در دوران بارداری می تواند پشیمانی به بار آورد.
در ادامه به چند نمونه از اصولی ایمنی که باید در تهیه مواد غذایی رژیم بارداری آن ها را رعایت کرد اشاره می کنیم:
- مواد غذایی که به سرعت فاسد می شوند را سریعاً در یخچال قرار دهید.
- سعی کنید مواد غذایی را در حجم کم تهیه و به صورت تازه مصرف کنید.
- مواد غذایی خام را باید قبل از برش، پخت و مصرف با استفاده از آب تمیز شستشو داد.
- این بهداشت مختص مواد غذایی نیست و باید لوازمی که با آن غذا را آماده سازی یا طبخ می کنید هم تمیز باشد. به همین دلیل توصیه می کنیم هر بار که از چاقو، تخته برش و ظروف مختلف استفاده می کنید آن ها را به خوبی بشویید.
- بهتر است گوشت گاو یا مرغ را در مدت زمان مناسب با دمای استانداردی بپزید.
- قبل و بعد از وعده های غذایی دست های خود را به خوبی بشویید.
- از مصرف مواد غذایی فله و غیربهداشتی نیز پرهیز کنید.
اهمیت اسیدفولیک در تغذیه در رژیم بارداری
یکی از مواد معدنی که باید مصرف آن را از قبل از اقدام به بارداری شروع کرد، اسیدفولیک است. در صورتی که میزان این ماده مفید در بدن کمتر از مقدار استاندارد باشد جنین دچار نقص در لوله های عصبی شده و با مشکلات مادرزادی مانند فلجی، بی اختیاری یا مشکلات ذهنی روبرو می شود البته چاقی مادر در زمان بارداری هم میتواند در این زمینه موثر باشد.
مصرف این ماده از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. با وجود اینکه متخصصین زنان شکل دارویی اسیدفولیک را برای زنان باردار تجویز می کنند ما به شما توصیه می کنیم که علاوه بر این مواد غذایی حاوی اسیدفولیک را نیز در برنامه غذایی خود بگنجانید.
مصرف موادی مانند سبزیجات با برگ های سبز، انواع توت ها، موز، مرکبات، آجیل و دانه ها، لوبیا و غلات مخصوص صبحانه در رژیم بارداری می تواند بخش عمده از اسیدفولیک موردنیاز مادران باردار را تأمین کند.
هر سوالی که دارید میتوانید از مشاورین ما بپرسید
مطب شریعتی: 02122250501 کاشانی: 02144032891
مقدار مجاز مصرف اسیدفولیک در رژیم بارداری
همان طور که به آن اشاره کردیم مصرف اسیدفولیک به قدری ضروری است که پزشکان مصرف آن را به شکل دارو برای زنان باردار تجویز می کنند. هر خانم حامله باید روزانه 400 میکروگرم اسیدفولیک به شکل قرص مصرف کند. البته این میزان برای افراد مختلف متفاوت است.
بیمارانی که داروهای صرع مصرف می کنند نیاز بیشتری به اسیدفولیک دارند. به همین دلیل بهتر است قبل از هر اقدامی برای تعیین دز مصرفی با پزشک مشورت کنید. توجه داشته باشید که مصرف مواد غذایی حاوی اسیدفولیک هیچ تداخلی با داروهای مصرفی شما ندارد.
در ماه اول بارداری چه غذاهایی باید مصرف کنید
معمولاً سه ماهه اول بارداری از دوران بسیار تعیین کنند در سلامت مادر و جنین است. بسیاری از اندام های حیاتی و مهم جنین در این دوره تشکیل می شود پس اگر رژیم بارداری مناسبی نداشته باشید مطمئن باشید با مشکلات جدی روبرو خواهید شد.
اما در این دوران حساسیت ها هم بیشتر است. در انتخاب و مصرف مواد غذایی در ماه اول بارداری دقت کنید، زیرا جنین در معرض خطرات بیشتری قرار دارد. شایان ذکر است که عوارض یک سقط جنین چند برابر یک بارداری سالم و زایمان است. به همین دلیل باید تا جایی که می توانید از وقوع آن جلوگیری کنید.
برخی از غذاهایی که مصرف آن ها در ماه اول بارداری توصیه شده است عبارت اند از:
- در رژیم بارداری غذاهای غنی از فولات پیشنهاد می شود: در کنار مصرف اسیدفولیک باید از غذاهایی مانند مارچوبه، سبزیجات سبز برگ، لوبیا و کلم بروکلی که سرشار از فولات هستند هم استفاده کرد. این غذاها بسیار ارزان و در دسترس هستند و هر مادر بارداری می تواند در کوتاه ترین زمان ممکن آن ها را تهیه و مصرف کند.
- غذاهای غنی از ویتامین B6: بسیاری از زنان از مبتلا شدن به تهوع در دوران بارداری خود می ترسند. در صورتی که این علامت شایع و طبیعی دوران بارداری را می توان با مصرف مواد غذایی مناسب برطرف کرد. یکی از علل ابتلای زنان به تهوع بارداری، کمبود ویتامین B6 در بدن آن ها است. ما به زنان باردار توصیه می کنیم که موادی مانند موز، آجیل، ماهی سالمون و کره بادام زمینی را در رژیم غذایی خود بگنجانند. با مصرف روزانه این مواد غذایی تمام نیاز بدن به ویتامین B6 برطرف می شود.
- مصرف گوشت در رژیم بارداری: مصرف انواع گوشت های سفید مانند مرغ در ماه اول بارداری بلامانع است. شما می توانید این گوشت ها را مانند گوشت قرمز به طور کامل پخته و سپس مصرف کنید. مصرف گوشت نیم پز در دوران حاملگی می تواند ویروس های مختلفی را به مادر و جنین منتقل کند.
- انواع میوه ها: بدن شما در تمام طول زندگی تان به آنتی اکسیدان و ویتامین های مختلف احتیاج دارد. در دوران بارداری اهمیت این موضوع بیشتر می شود. در ماه اول بارداری باید حداقل سه واحد میوه در روز میل کنید. این میزان مصرف میوه در رژیم بارداری با رشد جنین بیشتر می شود.
- محصولات لبنی: اگر می خواهید نیاز بدن به اسیدفولیک، کلسیم، چربی سالم و ویتامین های مختلف را تأمین کنید باید تا جایی که می توانید از شیر پاستوریزه استفاده کنید. با مصرف ماست و پنیر پاستوریزه و کم چرب نیز می توانید این نیاز را برطرف کنید. در ماه اول بارداری مجاز هستید روزانه تا یک لیتر شیر مصرف نمایید.
اشاره به دو نکته قابل توجه در دوران بارداری
دو نکته بسیار قابل توجه بانوان در دوران بارداری ورزش کردن و از اون مهم تر ویار (PICA) میباشد
ورزش در بارداری:
بهترین ورزش برای زنان باردار پیاده روی، دوچرخه ثابت و شنا میباشند. در صورتی که ورزش شدید باشد در اوایل بارداری منجر به کاهش حمل اکسیژن به مغز جنین در زمان تشکیل نورون ها شده و میتواند باعث مرگ نورون ها در بخش های مختلف مغز شود. زنان باردار باید دقت کنند که در زمان ورزش ضربان قلبشان کمتر از 140 ضربه در دقیقه باشد.
اکثر مادران باردار از دو مشکل حالت تهوع و یبوست در بارداری رنج می برند، با رعایت رژیم بارداری مناسب به راحتی می توان این مشکلات را رفع و یا از بروز آن ها جلوگیری کرد. حالت تهوع در بارداری می تواند باعث لاغری سریع مادر شود. در ادامه این مقاله رژیم غذایی مناسبی را برای بارداری به شما معرفی می کنیم.
ویار بارداری (PICA)
ویار بارداری یا پیکا اغلب شامل خوردن خاک، مواد نشاسته ای غیر خوراکی ، یخ، کاغذ، کبریت، ذغال، خاکستر، شربت ضد اسید معده میشود. فرضیه ای در مورد علت ویار معتقد است که کمبود مواد مغذی ضروری مانند کلسیم یا آهن باعث بروز ویار میشود.
جمع بندی
بارداری یکی از مقاطع بسیار حساس در زندگی هر بانویی است. ما در وب سایت دکتر خورشیدی خود را در مقابل تمام بانوان باردار مسئول می دانیم. به همین دلیل در این مقاله تلاش کردیم تا تمام نکات مربوط به رژیم بارداری را به شما آموزش دهیم.
برای آن که بتوانید یک بارداری سالم و بی خطر را تجربه کنید باید تا جایی که می توانید برای برنامه ریزی غذایی خود و مصرف مواد غذایی درست تلاش کنید. اگر مشکلی داشتید یا با سؤالی روبرو شدید می توانید با دکتر خورشیدی ارتباط برقرار کرده و مشکل خود را در کوتاه ترین زمان ممکن رفع کنید.
در این وب سایت راهکارهای مختلفی برای لاغری موضعی نیز به شما ارائه شده است. پس نگران چاق شدن خود در دوره بارداری نباشید و با مصرف مواد غذایی مفید در اندازه مناسب، سلامت خود و جنین را تضمین کنید.